diumenge, 17 d’abril del 2011

Gràcia, el millor barri de Barcelona

Els graciencs, una vegada més, han demostrat per què la Vila de Gràcia és el millor barri de Barcelona. Potser sí que s'hi acabarà imposant el conegut crit de "Visca Gràcia, lliure i tropical". De moment, han tornat a donar una lliçó de democràcia i civisme.


ImprimeixAugmentar la fontMida de font normalDisminuir la font
Comentaris 1 comentari ENVIAR UN COMENTARI

Gràcia i Sarrià, els pilars de l'èxit de la consulta del 10-A

Els dos districtes s'acosten al 30% de participació i el sí s'imposa de manera aclaparadora en un 90% dels sufragis

La majoria de barris registren una bona afluència de votants i la vila de Gràcia arriba al 50%

.
Els districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi s'han erigit com els més independentistes de Barcelona. Ho revelen els resultats detallats del 10-A, als quals ha tingut accés aquest diari, i que situen la participació en aquests dos districtes molt a prop del 30%. A la vila de Gràcia els resultats de la consulta són qualificats d“espectaculars” pels responsables de Barcelona Decideix. Concretament, es va arribar al 50% de participació, una xifra que supera, i de llarg, tots els barris de Barcelona i es confirma com el gran bastió independentista de la ciutat. El 92'42% van votar que sí i els vots negatius van ser poc més del 5%. Entre els barris que també van enregistrar uns grans resultats hi ha Sant Antoni i la Sagrada Família. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, explica que la jornada de 24 hores que es va celebrar a Gràcia també va ajudar a aconseguir aquests resultats. Sarrià-Sant Gervasi, un districte on CiU governa amb majoria absoluta, les xifres de participació es van enfilar fins gairebé el 30%. L'Eixample, el districte més gran de la ciutat, també va jugar un bon paper i el total de vots va ser de 52.128, i la participació, del 25%. El sí es va imposar amb més d'un 90,36% (47.048 vots).
A Ciutat Vella, la participació va ser molt elevada. Un dels factors que s'endevina com a probable per a l'obtenció d'aquests resultats és el que s'ha anomenat el “votant de pas”. El fet que es pogués votar de manera anticipada i en diferents llocs –no calia emetre la papereta en un col·legi electoral concret– hauria fet pujar el nombre de vots a les zones més concorregudes de la ciutat. De fet, el dia de la consulta, molta gent que havia anat a la platja va poder votar perquè no massa lluny hi havia instal·lada una paradeta de Barcelona Decideix. La jornada de vot anticipat a la Barceloneta també va ajudar a fer pujar els índexs de participació del districte.
Les Corts, un dels districtes més petits, també va superar el 20%. A l'altre extrem, hi ha el cas de Trinitat Vella. En aquest barri, amb una gran conflictivitat social, la participació va ser del 11,30%. A més, va ser on el percentatge de vots negatius va ser més gran: el 19,20% van votar que no. Al districte de Nou Barris, a què pertany Trinitat Vella, la participació no va arribar al 15% i és l'únic on es supera el 10% de votants del no. Tot i aquests resultats, l'organització es mostrava especialment satisfeta amb els resultats aconseguits sobretot perquè consideren que arribar al 15% de participació en barris on s'ha hagut de treballar molt –i on no sempre han estat ben rebuts– per explicar el projecte de Barcelona Decideix, és un bon resultat. Bosch explicava que la jornada que es va fer a Nou Barris de vot anticipat va ser clau per no “punxar” en aquesta zona. De fet, a Trinitat Vella es va aconseguir més participació el dia de les votacions anticipades (471) que no pas el 10-A, en què van votar 177 persones.

Els menors participen més als districtes de Sant Martí i Gràcia

Els majors de 16 anys també podien votar en la consulta independentista del 10-A. La participació dels joves no va ser massiva i els organitzadors ja van reconèixer que havia estat complicat arribar a aquest segment de la població, però hi ha dos districtes on destaca la mobilització: Sant Martí, amb 507 votants, i Gràcia, amb 310. A la cua hi ha Nou Barris (274) i Sants-Montjuïc (273).

Més de 10.000 estrangers voten en la consulta

Els estrangers també van poder votar Foto: JUANMA RAMOS.
Els estrangers també podien votar. Ciutat Vella (1.371), L'Eixample (1.671) i Sants-Montjuïc (1.280) són les zones en què els estrangers es van mobilitzar més.

Sants-Montjuïc, prop del 20%

El districte de Sants-Montjuïc va fer un 18,78%. Davant dels bons resultats de la vila de Sants, hi ha zones del districte com el Morrot o les Cases Barates on el nombre de votants va ser força escàs.
Darrera actualització ( Diumenge, 17 d'abril del 2011 02:00 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada