diumenge, 1 de maig del 2011

SUPERMAN DEIXA ELS EUA

Cultura | Oci

L’heroi Superman renega dels EUA

L’Home d’Acer anuncia en el darrer còmic que en deixa la nacionalitat

dBalears | 01/05/2011 | Vistes: 17
La intenció expressada per Superman en la seva darrera aventura de renunciar a la seva ciutadania ha disparat les crítiques als EUA contra l'icònic superheroi i l'editorial DC Comics, a qui s'acusa de menysprear el país.

Les polèmiques declaracions de l'Home d'Acer han aparegut en l'edició número 900 de les històries de Superman, que es posà a la venda dimecres, i no passaren inadvertides als fanàtics ni als sectors més tradicionals, que veuen en aquest personatge de ficció un capdavanter dels valors nacionals. "Pretenc parlar a les Nacions Unides demà i informar-los que renuncii a la ciutadania nord-americana. Estic cansat que les meves accions s'interpretin com a instruments de la política dels EUA", assegura el superheroi després de ser recriminat al còmic per haver assisitit a una manifestació a l'Iran contra Mahmud Ahmadineyad.
Les paraules posades en boca de Superman per l'editorial esmentada han estat definides per publicacions conservadores com The Weekly Standard com "la pitjor beneitura que DC Comics podia cometre", a més d'insistir que "l'únic realment interessant del personatge és la devoció completa als Estats Units, que estableix els seus límits morals".

Alguns seguidors del mític heroi de ficció s'han mostrat indignats a través d'internet, on comentaris a la notícia en publicacions com Wired ataquen durament la decisió de l'editorial. "Un altre símbol de la força i la llibertat dels EUA que cau enfront de la correcció política", manifestà un lector del mitjà, mentre que un altre convida DC Comics a mudar-se a la Xina. N'hi ha que suggereixen que la idea del superhome d'origen extraterrestre és convertir-se en immigrant il·legal.

Per la publicista de Hollywood i activista republicana Angie Meyer, aquestes manifestacions han suposat, "a més d'una falta de patriotisme i respecte", una "inquietant metàfora de l'actual estatus econòmic i de poder que té el país al món", ha comentat la cadena Fox.

Des de DC Comics, han argumentat que el pla del personatge a partir d'ara és fer un "enfocament global de la seva batalla interminable, encara que sempre estarà compromès amb la seva llar adoptiva i amb les seves arrels d'al·lot de granja a Kansas".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada