dissabte, 11 de juny del 2011

MÚSICA
La festa tindrà lloc als Jardinets Salvador Espriu a les 21.15 h

Deolinda, els creadors de l'himne dels joves portuguesos, actuaran a la Festa de Portugal Convida

Dissabte se celebra a Barcelona la festa de cloenda de la setmana cultural Portugal Convida, que tindrà com a caps de cartell el grup rock X-Wife i el conjunt de música popular lisboeta Deolinda, creadors de l'himne dels 'indignats' portuguesos
El grup de Lisboa DeolindaEl grup portugués Deolinda
La festa de cloenda de la setmana cultural Portugal Convida, que commemora el dia nacional lusità (el 10 de juny), se celebrarà dissabte 11 de juny als Jardinets Salvador Espriu de Barcelona. A partir de les 21.15 hores es podrà gaudir de les actuacions musicals d'X-Wife, un grup que va venir l'any passat, i Deolinda, un grup que ha fet rebrotar l'interès per la música popular lisboeta. La festa també comptarà amb l'actuació de l'escola de circ Chapitô, l'animació de DJ Cap Terra, la mostra d'artesania portuguesa i un tast de begudes i menjars típics que servirà A Casa Portuguesa.
Deolinda és un dels grups més populars de Portugal en l'actualitat gràcies a la seva cançó Parva que sou (Estúpida que sóc), un retrat de la precarietat que ha portat la crisi econòmica que s'ha convertit en un himne de la joventut portugesa. La tornada de la cançó és prou significativa: "Estúpid món en què per ser esclau és necessari estudiar".
X-Wife és una de les bandes portugueses de més projecció internacional. Han compartit escenari amb LCD Soundsystem, Artic Monkeys i Chemical Brothers i ara tornen a Barcelona per presentar el seu nou disc, el ballableInfectional affectional. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada