dimarts, 3 de juliol del 2012

DADES REALS DEL DRAMA


La crisi econòmica a Portugal ja té una altra xifra d'aquelles importants: deu mil famílies i empreses han quebrat i es troben en situació d'insolvència d'ençà que va començar aquest 2012. Cada dia els jutjats registren 53 nous casos de fallides econòmiques bé empresarials o bé familiars. La situació s'agreuja pel fet que del total el 65% correspon a particulars que ho han perdut tot i que ja no poden pagar cap de les seves obligacions amb les entitats de crèdit. Molts han acabat donant el pis en dació, tenen el sou o el subsidi embargat i només dues solucions: la solidaritat familiar o acabar al carrer.
Les xifres les ha donat a conèixer avui mateix el Diário Público  i agafen tota la seva magnitud perquè es tracta de processos judicials executats. És a dir, que hi ha un nombre molt elevat de famílies i empreses que estan a punt d'haver de passar per aquesta situació concursal.
Perquè el drama no són només les 10.000 empreses i famílies que s'han quedat sense res, sinó totes les que hi ha en situació de caure en aquest avenc que destrueix 53 il·lusions de supervivència cada dia. Per zones geogràfiques la situació és una mica millor al Nord de Portugal, on sembla que comença a haver-hi una lleugeríssima recuperació econòmica. Però en un Estat on els ingressos del ciutadà mitjà han davallat de forma dràstica i on les despeses també (augment de l'IVA, del transport, de les taxes d'universitat, de la llum i de l'aigua, i del preu del pa i de la farina) s'està molt més a prop de la fallida que no de la supervivència. I el dubte incert de quants més cauran en els propers mesos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada